Overberg Oliehandel - Al meer dan 120 jaar hèt adres voor brandstof en smeermiddelen!

Eind 19e eeuw was Overberg oliehandel al een begrip in de regio. Destijds begonnen met het venten van petroleum in de omgeving van Musselkanaal. Dit gebeurde met een kleine petroleumwagen met een 200 liter vat getrokken door een paard. In de loop der jaren werd het vat vervangen door een groter vat van 500 liter. Later kwamen de eerste tankauto’s; eerst met een opslag van 1000 liter, daarna van 5000, 12000, 21000 en
33000 liter!

Ondertussen is al de vierde generatie werkzaam in het familiebedrijf.

Door de klantvriendelijkheid, snelle leveringen en voordelige brandstofprijzen is het bedrijf de laatste jaren sterk uitgebreid.

De onderneming bestaat nu uit een groot tankstation met ruim opgezette shop, een wasserette met twee zelf-was plaatsen, en de groothandel in opslagtanks, brandstof, olie en vetten.
Overberg oliehandel bezorgd in de wijde (tot 70 km) omgeving van Musselkanaal brandstofproducten. Dagelijks komen er bij het tankstation vele vrachtauto’s en personenauto’s er hun tank vullen. Door de strategische ligging aan het kanaal is het er ook in de zomer een drukte van belang.

Aan het kanaal heeft Overberg oliehandel namelijk een ruime steiger met daarop een scheepvaartpomp. Daardoor zijn er de hele zomer boten die aanleggen om diesel te tanken. Een vrolijk en levendig aanblik. En door de ontsluiting van de vaarroute richting Emmen wordt het alleen maar drukker.

Zo is dit meer dan een eeuw oude familiebedrijf een begrip geworden in Musselkanaal en wijde omgeving.